Татяна Лолова гостува в Плевен за старта на кампания за ползата от ваксините

19.04.2017 16:44

С кръгла маса в Плевен беше даден старт на кампанията на фондация „МОСТ” с тема „Ваксинопрофилактиката: отговорност, проблеми, решения”. Градът ни е избран за първи в качеството му на носител две поредни години на отличието „Инвестиции в здраве” на медийния портал Кмета.бг. Фондацията се председателства от известната журналистка Юлия Пискулийска, а нейно лице вече 16 години е обичаната актриса Татяна Лолова. Каузата на „МОСТ” е да търси заедно със специалисти, журналисти, представители на гражданското общество добри решения в областта на здравеопазването и социалната политика.
Свои презентации по темата представиха д-р Надежда Владимирова от Националния център по заразни и паразитни заболявания и плевенският неонатолог доц. Виктория Атанасова. Гост на събитието беше кметът на Община Плевен Георг Спартански. В морален план сме длъжни да подкрепяме всяка инициатива, свързана с по-добрата информираност на гражданите за здравето. По-добре е да инвестираш в профилактика, отколкото в лекарства, каза кметът в своето приветствие.
Кръглата маса се проведе в навечерието на Европейската имунизационна седмица /24 – 30 април/, която ще се проведе под наслов „Ваксините работят”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: