Две дами ще са солистки на Плевенска филхармония тази вечер

19.04.2017 7:42

Днес от 19 ч. в зала „Катя Попова“ ще се състои камерен концерт на Плевенска филхармония със солисти Зорница Иларионова – цигулка и Мария-Елена Средева – пиано. В програмата са включени произведения на Бах, Паганини, Прокофиев, Дворжак, Дебюси и Сен-Санс.
Зорница Иларионова е родена в Плевен, където учи и завършва с отличие в класа по цигулка на Благородна Танева, а по-късно продължава своето образование в Мадрид, където постъпва в класа на световноизвестния цигулков педагог проф. Захар Брон. През 2014 г. на тържествена церемония в двореца „Ел Пардо“ в Мадрид Зорница бе удостоена лично от кралица София с престижната награда „Най-добър музикант“ в цигулковата катедра на проф. Захар Брон в Кралската академия за музика „Кралица София“.
Зорница Иларионова концертира с успех на много европейски сцени – в Париж, Кан, Монако, Мадрид, Лисабон, Брюксел, Хамбург, Есен, Москва, Виена, Любляна, Солун, Белград и др. Успешно участва и във фестивалите „Софийски музикални седмици“, „Варненско лято“, „Аполония“, „Мартенски музикални дни“, „Моцартеум“ – Залцбург, „Музика Мунди“ – Брюксел, Фестивал за камерна музика в Бьолен, Германия и др
Мария-Елена Средева е възпитаник на проф. Джулия и Константин Ганеви и на проф. Стела Димитрова, носител е на много награди от конкурси по света.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: