Шофьор със „Ситроен“ блъсна четирима пешеходци в Градище и избяга пеша

18.04.2017 12:20

На 14 април около 22,45 часа в село Градище лек автомобил „Ситроен“ след ляв завой е блъснал в гръб четирима пешеходци, движещи се в лявата лента на пътното платно. След инцидента шофьорът е напуснал местопроизшествието пеша като оставя на място автомобила, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Вследствие на ПТП са пострадали пешеходците – 42-годишна от село Градище – с комоцио, 21-годишна от град Провадия – с комоцио и разкъсно-контузна рана на главата, 19-годишна от Варна – с охлузни рани по ръцете и краката и 28-годишен от град Провадия – с болки в гърба. Всички са транспортирани в ЦСМП – Плевен и след обработка на раните и консултация със специалист са освободени, без опасност за живота. Извършен е оглед на местопроишествието.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен, но не е задържан, водачът на автомобила – 42-годишен от Горна Оряховица. Уведомен е прокурор от РП – Левски. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: