Интересни и напрегнати мачове ни очакват в плейофите на футболната ни Първа лига

18.04.2017 10:09

В началото на сезон 2016/2017, много хора и футболни специалисти се съмняваха в успеха на новия формат на българското първенство по футбол. Подобно на някои други европейски първенства, форматът на родния шампионат беше разделен на редовен сезон и плейофна фаза. Първата вече привърши, на линия са плейофните мачове, а интересното тепърва предстои. Някои хора дори не бяха наясно с точния формат на първенството, как ще се разделят отборите, как ще се определят изпадащите и т.н., но най-лесното за тях ще бъде просто да изчакат и да проследят края на сезона, с което на практика да видят как стават нещата. Българската футболна действителност ни предлага още интересни сблъсъци, на които може да правите вашите предположения в сайта за спортни залози на Betfair, за когото може да научите повече в страницата на Silentbet, където са споменати сайтовете, в които ще присъстват българските грандове.

Шампионската група

… или така наречената първа шестица, се оформя от най-добрите 6 отбора в редовния сезон на кампанията. Битките вече започнаха, а борбата за челните места е много интересна. Безспорният лидер е Лудогорец, който едва ли ще изпусне първото място. Шампионите са с класа над останалите тимове и ще бъде голяма сензация, ако те не спечелят първенството. Битката за второто място ще се води между двата софийски гранда – Левски и ЦСКА-София, които ще направят 2 софийски дербита в рамките на мачовете от първата шестица. За феновете те ще бъдат празник, а за отборите ще бъде битка за сребърните медали. Интересна е ситуацията и за другите 3 тима в шампионската група. Черно Море изглежда най-близо до заемане на 4 позиция, но точките, които има отбора на Георги Иванов не са достатъчни за да кажем, че те са сигурни в топ 4. Дунав Русе показа, че разполага с боеспособен тим досега през сезона и със сигурност няма да се предаде без бой. Нищо чудно те да се превърнат в голямата изненада на първенството и да финишират след първите 3 отбора. Последният участник в първата шестица е Локомотив Пловдив, който заслужено спечели мястото си в тази група, но проблемите, които имат в последно време „смърфовете” могат да ги лишат от желания успех този сезон. Все пак, предстоят здрави битки и много интересни мачове, които ще ни предложат отборите от първата шестица, а какво ще стане накрая, предстои да разберем.

Група А

Така е наречена първата група от 4 тима, която ще представи отбор, който ще спори за място в Лига Европа и такъв, който ще се бори за своето оцеляване. Ботев Пловдив изглежда най-близо до спечелване на групата, но все пак тима на Верея ще им даде нужния отпор. Славия не блести през този сезон, но пък винаги може да обърка нечий планове, а Монтана, който завърши редовния сезон последен е големият аутсайдер в тази група. Тима по всяка вероятност ще се бори за своето оцеляване, а хубавото е, че макар последни в редовния сезон, колкото и точки да имат, тяхната съдба ще се реши в мач срещу последния от другата група с по 4 тима. Но, все пак, представянето на Монтана е на доста слабо ниво и шансовете за успех не са големи. Мачовете по българските стадиони продължават, а на всички срещи от родното първенство може да залагате в най-добрите онлайн букмейкъри за страната ни, които ще намерите в Silentbet.com

Група В

Втората група от 4 тима е оформена от отборите на Пирин, Берое, Нефтохимик и Локо ГО. Тук е далеч по-интересно от другата група, понеже отборите са с по-изравнени сили. Ако трябва да определим по двойки, кой за какво ще се бори, то първата позиция по всяка вероятност ще си оспорят Пирин и Берое, а да избегнат четвъртото място ще спорят Нефтохимик и Локо ГО. В тази група ще бъде доста интересно, понеже разликата в точките не е голяма и могат да се получат изненади.

Редовен сезон, групи, плейофи, мачове – действителността на българския футбол се превърна в доста вълнуваща и интересна. Шампионът ще е само един, но определено може да има доста радостни отбори, независимо дали ще се радват за оцеляването си, за класиране в евротурнирите или просто за спечелване на своята група. Този формат изглежда много добър. От една страна, на върха се противопоставят само топ тимовете за страната ни, а по-надолу, в други 2 групи се събират сравнително равностойни тимове, с малки изключения, които си оспорват другите места в лигата. Определено, до края на шампионата ще бъде много интересно и вниманието към Първа лига си заслужава!
Снимка: интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: