Театралната постановка за незрящи „Брошката“ бе представена на плевенска сцена

15.04.2017 13:13

Плевенските почитатели на изкуството на Мелпомена се насладиха на театралната постановка „Брошката“. Каква е брошката, която предизвиква вълнение в театрална група „Виж“ от Стара Загора. Това можаха да разберат зрителите в общинска зала“Катя Попова“ – Плевен. Членове от всички клубове на хората с увреждания и пенсионера в града, както и много други наши съграждани отрано изпълниха залата.

Театрална група „Виж“ е създадена преди пет години. Всички участници в нея са с нарушено зрение. По традиция те представят разработена от самите тях постановка. Тази, която представиха на плевенска сцена е по Иван Вазов. Изработката на всички костюми, аксесоари и декори е изцяло тяхно дело. Зрителите усетиха духа на времето от началото на 20 век, еснафщината, подражанието, незначителни любовни интриги, всички стигащи до комичност. Духът на епохата и проблемите, които те пресъздадоха са до голяма степен актуални и в наши дни. Публиката бе очарована от талантливата игра на актьорите, въпреки техните зрителни проблеми. Това показа стремеж и борбеност, за една равнопоставеност на хората с увреждания наравно с останалите.

Специални гости на постановката бяха Васил Долапчиев, Председател на ССБ и Павлин Ангелов, Председател на РСО на ССБ-Плевен и Управител на „Успех-металкап“-Плевен. От тяхно име в края на постановката бяха поднесени огромни кошници с цветя.

Автор: Румен Петков, снимка: www.tvstz.com

#тагове:

НАЙ-НОВИ: