ОД на МВР – Плевен: В празничните дни не оставяйте без надзор багажа и вещите си, за да не станете жертва на крадци

14.04.2017 13:57

Полицията призовава гражданите по време на празничните дни да не оставят без надзор багажа и вещите си, за да не стават жертва на крадци. Местата, където има струпване на хора, обикновено са притегателен център за джебчийските бригади. Затова не носете дамските чанти небрежно преметнати през рамо, тъй като така те са лесна плячка за ловките крадци. Криминалистите предупреждават да не се оставят покупки и чанти на седалките на автомобилите, защото това често става причина за разбиването им.

Гражданите, които ще пътуват, да вземат всички мерки за укрепването и обезопасяването на жилищата с оглед предотвратяването на домови кражби. По време на празниците ще има засилени проверки по пътищата, когато се очаква по-натоварен график. Бъдете внимателни при шофирането и в никакъв случай не сядайте зад волана след употреба на алкохол, призовават пътните полицаи.

Ако попаднете в произшествие или станете свидетел на извършено престъпление, незабавно подайте сигнал на единния европейски номер 112 или в най-близкото поделение на МВР. Това може да се окаже решаващо за бързото разкриване на извършителите и за предотвратяването на тежки последици.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: