Кметът Спартански се срещна с новоизбрани депутати от Плевен

13.04.2017 14:01

Кметът на Община Плевен Георг Спартански се срещна днес с новоизбрани народни представители от Плевенски многомандатен район. В срещата в Заседателната зала на Общината участие взеха Владислав Николов и Пламен Тачев от ГЕРБ, Васил Антонов и Стефан Бурджев от БСП и Велислава Кръстева от ДПС, а от страна на Община Плевен освен кмета Спартански бяха заместниците му арх. Невяна Иванчева, Стефан Милев и Милен Яков, както и председателят на Общинския съвет Мартин Митев.
Кметът благодари на народните представители, че са се отзовали на поканата, подчертавайки, че за Община Плевен е изключително важно да има пряк контакт с тях, за да могат да бъдат решени повече проблеми на жителите на общината. Той пожела на депутатите на първо място здраве и изрази надежда, че 44-ото Народно събрание ще изкара пълния си мандат. В резюме Георг Спартански очерта пред народните избраници важните проекти, по които Общината работи в момента, като се спря и на пречките, съпътстващи реализацията им. На срещата бе коментирана необходимостта от изграждането на автомагистрала „Хемус“, което всички политически сили сочат като приоритет в своите програми. За нас „Хемус“ е от изключителна важност и ще се радваме, ако направите възможното този проект да бъде продължен, обърна се Спартански към новите народни избраници.


Като приоритет за Плевен кметът посочи още възстановяването на Военното училище в Долна Митрополия, необходимостта от изграждане на Експо център, в който да се провеждат изложения, а също така беше коментирана съдбата на сградите на бившето ШЗО. Не бе подмината и сагата с имота на Министерство на земеделието и храните на ул. „Д-р Г. М. Димитров” №106, която Община Плевен от години има желание да използва за постоянен приют за отглеждане на безстопанствени животни, а също така тема на срещата станаха сградите с отпаднала необходимост от образователната инфраструктура. Сред коментираните въпроси бе и този за проблемите със спортната инфраструктура и бъдещето на проектите за нова спортна зала и основна реконструкция на стадион „Плевен“, както и за предстоящото честване на 140 години от Плевенската епопея.
„Без да има единство между централна и местна власт и без дълготрайни целенасочени усилия в една посока не може да се случи нищо. България това са общините и общините това е България и в този смисъл ние сме „обречени“ да си партнираме, ако искаме да има резултат. Разчитайте на пълно съдействие и подкрепа от наша страна, както и ние ще разчитаме да лобирате за интересите на Плевен и региона“, обърна се към депутати на финала на срещата Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: