Задържаха ало-измамник докато прибирал „плячката” си от възрастна плевенчанка

10.04.2017 12:10

Със заповед на министъра на вътрешните работи в ОДМВР – Плевен е създадено звено за противодействие на телефонните измами.

След прецизна оперативна работа е заловен в момент на получаване на пари 37-годишен от град Павликени, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Извършителят е задържан с прокурорска мярка за 72 часа. На 8 април 2017 година в  Първо РУ- Плевен е получен сигнал от 75-годишна жителка на Плевен. На същата дата около 12:10 часа на домашния си телефон е получила телефонно обаждане от непознат, който се е представил за м-р Петров от криминална полиция. Заявил, че е необходимо да предаде парична сума, с което да съдейства на органите на полицията за установяване и задържане на група телефонни измамници.

Плевенчанката е изхвърлила плик с парична сума в размер на 2500 лв. и златни накити през прозореца на апартамента си. Служители на специализираното звено за противодействие на измамите задържат в момент на взимането на плика 37-годишния. Уведомен е прокурор при РП- Плевен за престъпление по чл. 209, ал.1, във връзка с чл.18, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство. Първоначално извършителят е задържан за срок до 24 часа. Привлечен е и е разпитан в качеството на обвиняем. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: