Благотворителен пролетен концерт на СУ „Крум Попов“ град Левски

10.04.2017 20:26

Благотворителността е кауза за СУ „Крум Попов“, заяви ученическият парламент на училището в началото на пролетния концерт на 7 април. След благотворителната акция през февруари за закупуване на мартенички, преди Великден, ученици и учители направиха изложба –базар във фоайето на читалище „Г.Парцалев-1901” и изнесоха концерт в подкрепа лечението на Райана.


Групата „Английски чрез театъра” представи пиесата „Трите златни ябълки”, спечелила две награди – за „Най-оригинално повествование” и за „Най-добра адаптация на българско художествено произведение” на фестивала на авторската драматургия и театър на английски език от област Плевен.
Пролетен букет от песни, обичаи за Лазаровден, Цветница и Великден поднесоха възпитаниците на училището на всички, дошли да подкрепят благородната инициатива.


Пролетта е символ на живота, а Великден е празник на духа, на вярата в ценности като милосърдие, истина и любов. Празник на вярата на хората в добрите чудеса и надежда за безсмъртие на човешкия дух.
Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави ученическия парламент, учениците и учителите, с благодарност за инициативата и красивия концерт. Сред гостите бяха и зам.-кметът инж. Кольо Домеников и гл.експерт ”Образование,култура и спорт” Петя Чолакова.


Пред Празника на празниците, който бележи победата на Доброто над злото, на Живота над смъртта, на Светлината над тъмнината, на Истината над лъжата, ученици и учители от СУ „Крум Попов“ град Левски подариха надежда на своя съученичка с вяра в доброто. Това информират от Пресцентър на Община Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: