Ученици от ПГ с преподаване на чужди езици участваха в младежка сесия „Физиката – основа на познанието за природата“

09.04.2017 13:23

От 6 до 9 април в СУ“ Климент Охридски“ се състоя 45 Национална конференция по въпросите на обучението по физика“. Темата на конференцията бе „Експериментът  – основа на образованието по физика”. В рамките на конференцията се проведе и Младежка научна сесия за ученици и студенти на тема „Физиката – основа на познанието за природата“. Ученици от различни краища на България,  споделиха своите виждания, като посланията бяха в посока – изучавайте физика, защото знанията, които тази природна наука дава са  със значим принос за обяснението и разбирането на света, в който живеем.

Представители на Плевен и областта в Младежката сесия бяха ученици от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици. Трима участници имаше в обявения конкурс за есе, посветено на годината на Нютон – Тина Николова с есе на тема „Нютон – физик или философ“, Асена Полякова с есе на тема „На чии рамене е  стъпил Нютон“ и Дарси Гунешка с есе на тема „От Нютон до божествената частица“.

От представените над 105 есета от цялата страна, това на дванадесетокласничката Дарси Гунешка бе класирано на второ място.

В  рамките на Младежката сесия се изявиха и Милен Атанасов и Валентин Таков с разработения от тях сайт „Физиката от друг ъгъл“. Комисията оцени  техния продукт и ги награди с поощтрителна награда. / сайта може да разгледате на адрес http://fizika.borsadm.com/. Ръководител на учениците от Профилирана  гимназия с преподаване на чужди езици е старши учител Надежда Вълева.

Изявите на младите хора показват, че когато интересът е налице и има кой да го разпалва, поприще за изява винаги ще се намери!

Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: