Празници и успешно представяне на състезания на учениците от НУ „Христо Ботев” – Плевен

07.04.2017 14:09

В навечерието на наближаващото Възкресение Христово, учениците от НУ „Христо Ботев”, гр. Плевен, с много настроение и емоции участваха в празненства, състезаваха се, представяйки достойно своето училище и с въображение и сръчност прилагаха наученото.

С вълнение и усмивки, учениците от първите класове с класни ръководители: Севдалина Стоянова, Наташа Тодорова, Весела Йотова и Нели Цветанова, представиха забавен рецитал за буквите. С този незабравим празник края на седеммесечния период, през който преминаха през трудности и радости при изучаването на тридесетте букви от българската азбука, за да се поздравят с вълшебните думички „Ние сме грамотни”. С артистичност и увереност показаха наученото в първите месеци като истински ученици, с което  впечатлиха своите родители и гости.

В духа на Великденските празници, любознателните ученици от СИП „Европейски уроци” с ръководител Борка Бончева с ентусиазъм проучиха как се отбелязва светлия празник в България и в Европа. Те представиха изложба с рисунки, снимки и интересни материали и разказаха за символите на празника в другите страни, затвърдиха убеждението, че Великден се празнува в цяла Европа,а българският народ го тачи от векове с мъдрите си, красиви и стойностни обичаи.

На 8 април 2017 г. в гр. Ямбол ще се проведе Националният кръг на състезанието „Знам и мога”, в който участие ще вземе Виктория Красенова Кръстева – ученичка от IV в клас с класен ръководител Анелия Найденова.

Директорът Цветелин Горанов поздрави всички ученици и им пожела здраве и много бъдещи успехи.

Снимки: НУ „Христо Ботев”, гр. Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: