В поредица инициативи участваха възпитаниците на НУ „Христо Ботев“ – Плевен в първите дни от април (галерия)

06.04.2017 11:05

В поредица инициативи участваха възпитаниците на НУ „Христо Ботев“ – Плевен в първите дни от април, съобщиха от школото. На 1 април Калина Тончева от ІІІ Б клас и Калоян Илиев от ІІІ А клас участваха в Регионалния кръг на Националното състезание по спелуване на английски език Spelling Bee 2017, който се проведе в град Ловеч. За пета поредна година излъчените първенци от училищния кръг показаха отлична подготовка и достойно представиха НУ „Христо Ботев“, Плевен.

На 4 април 2017 г., група ученици от ІІІ и ІV клас заедно със своите преподаватели Лилия Дамянова и Ралица Цветанова, участваха в „Маратон на четенето“ в Регионална библиотека „Христо Смирненски“, Плевен.
Мероприятието се провежда по инициатива на библиотеката с цел насърчаване на четенето чрез писане и театър. Тази година то е посветено на 135 години от рождението на Алън Милн.
Учениците четоха откъси от книгата „Мечо Пух“ и участваха в забавни езикови игри на тема: A friend is one of the nicest things you can have and one of the best things you can be.
Във връзка с това участие, в НУ „Христо Ботев“ беше проведено състезание за най-добър проект по прочетена книга на английски език. Бяха излъчени и наградени най-интересните проекти и с тях беше подредена изложба.
На 5 април 2017 г., учениците от III А клас заедно със своите преподаватели Венцислава Тодорова и Йонита Милова участваха в поредната инициатива посветена на дванадесетия национален маратон на четенето под наслов „Походът на книгите“ в РБ „Христо Смирненски“, Плевен.
Целта на инициативата е да насърчава четенето и да приобщава децата към книгите и библиотеките. Тематичното занимание „Горски пътешествия с животни“ е посветено на анималистичното творчество за деца на Емилиян Станев, по случай 110 г. от рождението му и Седмицата на гората. Героите на Емилиян Станев оживяха чрез драматизацията на учениците по неговата книга „През гори и води“. Презентацията им помогна да запомнят думите на автора: „Децата, трябва да чувстват заобикалящия ги свят, да познават и обичат природата, а всяко дърво или животно да приемат като проява на живота.“
На 5 и 6 април в НУ „Христо Ботев“ се проведе и традиционния Великденски базар. С много вълнение и усмивки малките ученици подготвиха интересни и красиви предмети, които красяха великденския щанд.
Цветелин Горанов – директор на училището и екипът поздравяват наградените ученици и участниците в поредицата от инициативи и им пожелават да работят със същата всеотдайност, за да постигнат още по-големи успехи.
Благодарят и на родителите за отзивчивостта, за да се превърнат тези успехи в реалност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: