Поредица от забавни събития в плевенската Библиотека за Маратона на четенето

06.04.2017 14:09

Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Плевен е активен участник в Националната проява Маратон на четенето. И тази година в дванадесетото издание на Маратона отдел „Чужди езици” и Детският отдел са организирали интересни и разнообразни инициативи съвместно със своите партньори – детски градини, училища, езикови и арт школи.
Откриването на Маратона се състоя на 3 април в зала „Игротека” с драматизация по „Грозното патенце”и литературно състезание „Пътят към доброто в приказките на Андерсен” с ученици от ОУ „Йордан Йовков” .

Закриването на Маратона на четенето ще е на 21 април от 10 ч. в Арт залата на библиотеката с Детско градско утро „Чуйте да ви кажа…” с участието на ДГ „Иглика”, ДГ „Щастливо детство” и ДГ „Чучулига” по повод 120 г. от рождението на Асен Разцветников. Ще бъде експонирана изложба от рисунки по неговото творчество от малките художници на Арт школа „Таланти”с ръководител Ралица Петрова.
Отдел „Чужди езици” ще проведе литературна вечер, интерактивни занимания и уъркшоп на английски, немски и руски език. Те ще бъдат посветени на 135 г. от рождението на А. Милн, 185 г. от рождението на Вилхелм Буш, 220 г. от рождението на Х. Хайне и 125 г. от рождението на Марина Цветаева от културния календар на библиотеката.


Детският отдел организира тематични занимания, забавни игри и литературни разходки по повод 110 г. от рождението на Емилиян Станев, 115г. от рождението на Ангел Каралийчев и 140г. от рождението на Елин Пелин.

Снимки и информация: Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: