Ученици от плевенски гимназии показват днес умения в Първо кулинарно състезание „Ние готвим по-добре“

05.04.2017 9:43

Днес ще се състои Първото кулинарно състезание „Ние готвим по-добре (пролет, 2017)“ под патронажа на Веселка Лилова, директор на Общоградското средношколско общежитие /ОСО/ в гр. Плевен.

Състезанието е на тема „Великденска изненада” и се провежда по повод предстоящите великденски празници през месец април. Домакин на кулинарната надпревара е ОСО – Плевен и в нея ще се включат ученици от различни класове от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, Професионалната гимназия по мениджмънт и хранителни технологии;  Професионалната гимназия по туризъм, Математическата гимназия „Гео Милев“, Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект“ (гр. Плевен).

Учениците ще имат възможността да представят кулинарните си заложби отборно и индивидуално. В първия кръг на състезанието отборите ще имат за задача да приготвят пролетни парти хапки, а във втория – всеки участник ще декорира свое великденско яйце с помощта на предварително определени от организаторите материали.

Победителите в надпреварата ще получат сертификат с приза MasterChef (пролет, 2017), а класиралите се на второ и трето място получават грамоти за отлично представяне в Първото кулинарно състезание „Ние готвим по-добре (пролет, 2017)“. Предвидени са и две специални награди – изненади за учениците.

Оценители  на вкусното съревнование, в качеството на експертно жури, ще бъдат четирима преподаватели, чиито имена ще бъдат обявени в деня на състезанието, а в качеството на екзаминатор ще бъде Веселка Лилова, директор на ОСО – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: