Арест за телефонен измамник от Левски, опитал заедно със свой авер да измъкнат пари от столичанин

04.04.2017 14:08

Двама мъже, съпричастни към телефонна измама са задържани при  незабавна реакция на полицаи от Шесто РУ в столицата, инфромират от пресцентъра на МВР.

Сигналът за потърпевши от телефонна измама бил подаден в Шесто РУ-СДВР на 27 март.  52-годишна жена, която се грижела за възрастен мъж в жилище в ж.к. „Овча купел” потърсила съдействие от полицията, след като се усъмнила, че са жертва на телефонни измамници. Жената обяснила пред разследващите, че на домашния телефон в дома на мъжа се обадил непознат, който под предлог, че е служител на МВР и търси съдействие за залавяне на телефонни измамници, успял да я убеди да хвърли през балкона наличните й 1 100 лв. Малко по-късно жената придружила възрастния човек до банков клон, откъдето той изтеглил 6 000 лв. и ги оставил до кошче за боклук, убеден, че подпомага полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

В резултат на предприетите незабавни заградителни действия служители от Шесто РУ задържали двама мъже, в момента, когато отишли да приберат оставените пари. Установена била самоличността им – Г.М./21г/ от София и В.А./55г./ от Левски. Задържани са в Шесто РУ с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на двамата са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 209 от НК. На Г.М. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лв., а на В.А.  – мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, която в последствие е изменена в постоянна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: