Ученици и учители от НУ „Отец Паисий“ – Плевен се радват на пролет с много успехи

03.04.2017 17:55

Калин Василев от НУ „Отец Паисий“ се класира за Националния кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“. Той е получил на теста от областния кръг 43 от 50 възможни точки. За трети път училището изпраща свой възпитаник на национално ниво в тази единствена по рода си надпревара, в която ученици от начален етап на образованието решават тест по определена тема, а задачите са от всички изучавани предмети и съдържат елементи на разсъждение. Националният кръг ще се проведе на 8 април в Ямбол. За финалистите организаторите там са подготвили специална съпътстваща културно-развлекателна програма.


Традиционно голям брой ученици представиха училището на финалния кръг на Националното състезание „Ключът на музиката“. Това са четвъртокласниците Ралица Хайдърскаа, Иван Петков, Бояна Петрова, Ивана Янева, Кристин и Преслава Попови, Лора Иванова, Ралица Костадинова и Пламен Василев. Финалът на престижното състезание се проведе на 24 март в Пловдив в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Близначките Кристин и Преслава Попови се завърнаха от националната надпревара, съответно с трето /85 точки/ и четвърто място /84 точки/. Сред първите петнайсет класирали се от общо 398 ученици от цялата страна, са и Пламен Василев /девето място/, Ралица Хайдърска /дванайсто място/, Лора Иванова /петнайсто място/ и Бояна Петрова /петнайсто място/, а за тяхната добра подготовка се бе погрижила учителката им по музика Елка Пъшева.


Завърнаха се и малките скиори от НУ „Отец Паисий“ Кремена Георгиева и Мариян Романов, които представиха област Плевен във финалното национално състезание по ски, организирано като част от ски-лагера в Банско, където мериха сили 20 ученици от цялата страна, обучавани по програмата „Научи се да караш ски“, сезон 2016-2017 г. Третокласничката Кремена Георгиева е на пето място. Всички участници в 5-дневния ски-лагер, проведен от 29 март до 2 април, са получили подарък за постиженията си по една скиорска яка и незабравими мигове с много нови приятели и първокласни треньори.
Излязоха резултатите от Математическото състезание „Европейско кенгуру“ 2017, областен кръг, проведено на 18 март. Трима третокласници се класират за финала – Томи Хаджийски, Виктор Йотов и Вяра Миткова, всички на трето място.
В проведеното на 11 март състезание по български език и литература се класираха четвъртокласниците Николай Танев на трето място и третокласниците Преслав Стелиянов, също с трето място, Андрея Филева и Никол Георгиева – на второ място.
Месец по-късно, на 18 февруари в математическото състезание „Васил Левски“ на второ място се класираха четвъртокласникът Преслав Димов и второкласниците Давид Йончев и Виктор Йотов.
В проведения футболен турнир на името на Васил Левски отборът на третокласниците взе купата за второ място, а Александър Димитров получи приза за Голмайстор с вкарани 7 гола.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: