Плевенска двойка бриджори отново сред най-добрите в България

03.04.2017 7:24

От 31 март до 2 април в Пловдив се проведе Държавното първенство по спортен бридж за двойки. В него участвуваха 60 двойки от цялата страна. Първоначално се играха 3 сесии по 26 дона. Те излъчиха 18 финалисти, които играха „Всеки срещу всеки“ 17 кръга по 3 дона.
Отлично се представи плевенската двойка Слави Алексиев – Румен Маринчев. Те играха равномерно през целия турнир, като след трите сесии влязоха с 14-ти резултат на финала. Във финалния кръг те се класираха на 9-то място, а в крайното класиране, в което се взема предвид и резултат от квалификациите, останаха 10-ти. Това е пореден успех за плевенската двойка, която няколко поредни години се класира в Топ 10, което я утвърждава като една от най-добрите в България
На 9 април стартира поредното издание на „Западна Лига“. В нея ще се включат 10 отбора от Западна България, които ще изиграят 8 турнира през годината. От „Бридж-клуб Плевен“ ще участвуват три отбора. Домакин на първия турнир от веригата ще бъде Долни Дъбник, чиято най-добра двойка Цанко Василев-Станислав Миленков са титуляри в „Спартак“ (Плевен).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: