Педагози от Плевен участваха в двудневно обучение

03.04.2017 8:59

На 1 и 2 април бе проведено обучение на учители от няколко училища в гр. Плевен – ДФСГ „Интелект„, Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов„, ПГСАГ „Никола Фичев„ и други. Обучението е организирано от компания NN България, която подкрепя проекта и спонсорира фондация „Инициатива за финансова грамотност“. Г-жа Росица Вартоник, която е изпълнителен директор на фондацията, и нейни колеги, представиха няколко от финансовите работилници от помагалото за учители – „За парите и други важни неща„. Показаха как може да се предизвика интерес сред учениците от 8 до 12 клас по важни и скучни наглед теми като „Проста и сложна лихва„, „Малък и голям бюджет„ и др., с цел подобряване знанията на младите хора в сферата на управлението на личните финанси.


Обучението беше проведено под формата на интерактивни игри по екипи, което даде яснота как може получавянето на финансови знания да се превърне в забавление.
Специални благодарности към г-н Емил Райков, директор на ДФСГ „Интелект„ и към г-жа Малинка Маринова – директор на ПГ „Алеко Константинов„, които предоставиха мултимедийни зали за обученията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: