Над 710 кандидат-студенти са подали документи за явяване на предварителните изпити в МУ-Плевен през април

01.04.2017 18:16

На 31 март 2017 г. в Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) приключи приемът на кандидатстудентски документи за явяване на предварителните изпити през април. Кандидатите имаха възможност да подават своите документи по три начина – електронно чрез сайта на университета, на място в Ректората и в бюрата във всички големи градове на страната. Към момента 615 кандидати са подали своите документи за явяване на предварителните изпити по биология и химия за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“. Кандидат-студентите, заявили желание да положат тест по биология за деветте бакалавърски специалности, в това число и новата „Медицинска козметика“, са 108. Най-много са кандидатите, подали своите документи онлайн чрез сайта на университета – 329; следвани от кандидатите на място в Ректората – 317; най-малобройни (64) са зрелостниците, които са посетили кандидатстудентските бюра в страната. Таксите за явяване на конкурсни изпити се запазват непроменени от миналата година – 60 лв. за явяване на първи изпит и по 30 лв. за всеки следващ.
Медицински университет – Плевен и тази година провежда две изпитни сесии – предварителна и редовна, съответно през м. април и през м. юли, като кандидатите участват автоматично в класирането с по-високата оценка от двете сесии. Предварителните изпити по биология и химия за „Медицина“ и „Фармация“ са съответно на 9 и 23 април, а тестът по биология за бакалавърските специалности е на 8 април.
От 20 до 30 юни ще се подават кандидатстудентски документи за редовната изпитна сесия отново по трите начина – на място, онлайн и в бюрата. Редовните изпитни дати за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ са на 5 юли по биология и на 12 юли по химия, а тестът по биология за бакалавърските специалности е на 27 юли.
От тази година се разширяват възможностите на зрелостниците при кандидатстване за бакалавърските специалности – освен с държавен зрелостен изпит по биология, или с тест по биология, те вече могат да кандидатстват и с матура по друг предмет. Има промени и в балообразуването, което става чрез коефициенти, а новата информация е публикувана в Справочника на кандидат-студента на сайта на МУ-Плевен. За „Медицина“ и „Фармация“ се полагат конкурсни изпити по биология и химия, отново с участие в класирането с по-високата оценка от двете изпитни сесии – предварителна и редовна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: