Плевенската Езикова представя България в Брюксел

30.03.2017 7:14

От впечатляващите 687 кандидатури на училища от 33 страни – 28 членки и 5 кандидат-членки на Европейския съюз Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен спечели и е избрана да бъде единствен представител на България на 30 и 31 март 2017 г. в Брюксел в Европейския парламент, където младежите ще участват в симулация на пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет /ЕИСК/, ще обсъждат предложения по конкретни теми и ще договорят резолюция, която да бъде представена на вземащите решения в ЕС.
Екипът на гимназията ще се състои от 3 ученици от XI клас – победители в олимпиади и състезания, лидери и активни участници в извънучилищни и извънкласни мероприятия и благотворителни инициативи. Техен ръководител ще бъде г-жа Грета Димова, заместник-директор по учебната дейност, безкомпромисно доказала в изложението на кандидатурата си защо точно Езикова гимназия – Плевен заслужава да представя България в Европейския парламент.
Младите хора са бъдещето на Европа и именно те ще имат възможност да решат в каква посока ще тръгне ЕС през идните години. Затова Европейският икономически и социален комитет /ЕИСК/ винаги е поставял специален акцент върху участието на младите хора в неговите политически дебати. През 2017 г. 60-ата годишнина на Договора от Рим ще бъде темата на ежегодната младежка проява на Комитета „Твоята Европа, твоето мнение“, която дава възможност на младежи от цяла Европа да обменят идеи за миналото, настоящето и бъдещето на ЕС.
„Твоята Европа, твоето мнение“ е уникална възможност за младите хора да осъществят контакти, да споделят своя опит, да чуят мнението на свои връстници от различни страни и да научат повече за техния начин на живот.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: