4 години затвор за рецидивист, извършил грабеж на портфейл в Плевен

27.03.2017 13:57

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумание с Окръжна прокуратура – Плевен, 52-годишен рецидивист е осъден на четири години лишаване от свобода при строг режим за извършен грабеж на портфейл на улицата. За това информират от Пресцентъра на Обвинението.

Валери М. се призна за виновен за това, че на 17.08.2016 г. в гр.Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – мъжки кожен портфейл на стойност 14,70 лв и сума 37 лв, всичко на обща стойност 51,70 лв, от владението на Петко С. с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл.199, ал.1, вр.  чл.198, ал.1 вр.  чл.29 от НК.

На 17.08.2016 г. Валери М. срещнал постадалият в междублоково пространство между улиците „Данаил Попов“ и „Гренадерска“ в гр.Плевен. Заговорил го, като му казал, че се познават, но мъжът отрекъл това. Тогава го помолил да му развали банкнота от 5 лв. В моментът в който пострадалият извадил портфейла си, Валери М. го  издърпал със сила  от ръцете  му и избягал.  Обвиняемият е осъждани, като в момента на това осъждане изтърпява наказание лишаване от свобода в Затвора-гр.Плевен по друга влязла в сила присъда.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: