Четирима народни представители от 15 МИР Плевен са избрани преференциално!

27.03.2017 15:18

След последните местни избори, където почти всички съветници в местния парламент в Плевен бяха избрани преференциално, плевенчани повториха това упражнение и на сегашния вот за Народно събрание.

Кандидатите за депутати от региона явно бяха обърнали внимание на мажоритарната „чувствителност“ на жителите на област Плевен и затова и в кампаниите наблегнаха на преференциалния вот. Всъщност, той донесе допълнителни гласове със сигурност на поне 3 от вече парламентарно представените партии – ПП ГЕРБ, коалиция „БСП за България“ и Обединените патриоти. Като изключим водачите на листите – поне засега привилегировани в това отношение от действащия Изборен кодекс – се оказа, че 4 от новите депутати от 15 МИР Плевен ще участват в новото издание на Парламента, благодарение на преференциалния вот – Стефан Бурджев и Чавдар Велинов от БСП и Владислав Николов и Пламен Тачев от ПП ГЕРБ. Отново обръщам внимание, че става въпрос за съчетание на партиен и граждански вот!
Като водачи на листи от 15 МИР Плевен в следващото Народно събрание ще влязат и Васил Антонов /коалиция „БСП за България“/, Ивайло Московски /ПП ГЕРБ/, Красимир Каракачанов /Обединени патриоти/ и Велислава Кръстева /ДПС/.
Остава още един – 9-ти вакантен мандат…
Но това не променя актуалността на Референдума. Нали?

#тагове:

НАЙ-НОВИ: