Пламен Тачев: Покорих Мусала на 25 години, сега на 52 ме очаква следващият връх

24.03.2017 8:26

– Какво не знаем за човека Пламен Тачев?

– Може би първо това, че още преди да вляза в политиката, аз бях един успял човек. След като завърших Висшата школа на МВР в София и работих няколко години по специалността си, започнах частен бизнес. Имах строителна фирма и построих един от първите затворени жилищни комплекси в столица. Опитът ми днес е важен, защото разбирам проблемите на бизнеса и аз съм се сблъсквал с подобни казуси, които за жалост, днес все още съществуват.

– Вие сте борбена натура, това от зодията ви „Овен“ ли е?

– Със сигурност има нещо от нея, но аз го отдавам най-много на спорта. Той ми даде много. Аз бях каратист и капитан на отбора на пожарната „Нешев“ . Носител съм на черен пояс, на „Калоянов меч“, на медали от републикански, европейски и световни първенства. Спортът възпитава и феърплей – да водиш битките по правила. Да не прекрачваш граници! И сега се сещам за един девиз, който много уважавам: „С мен, който иска, срещу мен, който може!“ И сега продължавам да спортувам. Задължително всеки ден намирам време за фитнес. Убеден съм, че човек трябва да изглежда добре, защото добрият външен вид е важен за всеки човек и за здравето му, разбира се.


– Казват, че сте „Фемили човек“…

– Откакто се помня и сега до мен е една жена – моята ученическа любов Снежинка. Радваме се на две прекрасни деца. Имаме дъщеря и син, които успяха да се реализират. Обикновено казват, че мъжете като успеят, първата им работа е да си сменят жената и колата. При мен не се получи. С жената, а като гледам и с колата, и тя е от времето преди да стана депутат.

– И стигаме все пак до политиката…

– Аз винаги казвам, че съм в ГЕРБ от 1981 г. От времето, когато се запознах с Бойко Борисов. Той беше и ръководител на дипломната ми работа в школата на МВР. Приятелството ни се затвърди в годините и за мен това е много важно. Заради него съм в партията. Безкрайно ми е скъпа неговата оценка, по повод рождения ми ден: „Роден си с талант и си човек, когото уважавам с душа и сърце. Знам, че винаги мога да разчитам на теб. Радвам се, че си мой приятел!“


– Всеки човек има слабости, какви са вашите?

– Имам слабост към колекциониране на ретро часовници и мотоциклети. Към хубавите дрехи – намирам ги точно в Плевен, от обувките, до костюма и вратовръзката във фирма „Теодор“ и спортни сака от „Манева-Томик“.

– В какво вярвате?

– Преди всичко в добрия разум и волята да се случват добри неща. Човек трябва да бъде изпълнен с добри намерения. Да поема ангажименти и да ги изпълнява.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: