Община Искър ще се включи в инициативата Часът на Земята

24.03.2017 15:06

Часът на Земята е най-мащабната природозащитна акция в света, която започва да се провежда през 2007 г. Тя се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Инициативата дава възможност да се види какво влияние оказват постъпките на всеки един човек върху нашата планета. И как всеки може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени. По време на Часът на Земята, милиони хора символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват.
Община Искър ще се включи в инициативата на природозащитната организация WWF – „Часът на земята”, която обединява пазителите на околната среда от целия свят. В знак на съпричастност към каузата за опазване на природата на 25-ти март (събота) от 20.30 ч. до 21.30 ч., обществените сгради в Искър ще изключат осветлението в знак на съпричастност и отправяне призив за по-устойчиво бъдеще в уречения час.
Всеки жител на общината също може да се присъедини към инициативата „Часът на Земята”, изключвайки осветлението си за час.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: