Над 22 000 лева са събрани на Пролетния благотворителен бал на Фондация „Св. Иван Рилски” в Плевен /снимки/

23.03.2017 10:08

Традиционният Пролетен Благотворителен бал на Фондация „Св. Иван Рилски” се проведе вчера в ресторант „Ростов“ в гр. Плевен.

Средствата, събрани от благотворителното събитие са: общa събрана сума: 22 360 лв – дарения и дарителски куверти -12 470 лв.; благотворителен търг – 7 800 лв; благотворителна томбола – 2 090 лв.

Сред гостите, които уважиха събитието бяха представители на политическия, бизнес, медицинския и културен елит, магистрати: Георг Спартански – кмет на Община Плевен, Мартин Митев – председател на Общински съвет Плевен, Ивайло Московски, Владислав Николов, Ралица Добрева – кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ, Петя Василева – заместник – председател на Общински съвет-Плевен и учредител на Фондация „Св. Иван Рилски“, общински съветници, представители на Ротари клуб Плевен, Вяра Савова и др.

Людмила Йовчева, Школа по спортни танци „Зорая“ и Танцова формация към Клуб „Веселци“ зарадваха гостите със своите изпълнения и внесоха много свежест и добро настроение. Водеща на събитието беше Гери Дончева. В благотворителния търг участваха творби на Красимир Савов, Илиан Ангелов, Румяна Живкова, Искра Стефанова, авторски фотографии на д-р Елиза Георгиева, дамско облекло на Модна къща „Коралия“ с дизайнер Венета Василева и др. Д-р Георгиева, управител на Фондация „Св. Иван Рилски“ обяви, че сумата от продажбата на един от предметите в търга – 500 лв ще се преведе за лечението на д-р Цветан Маринов, специалист УНГ от Плевен.

На финала на вечерта се проведе и дарителска томбола, в която бяха раздадени много награди, предоставени от спонсори на събитието и дарени на на фондация Фондация „Св. Иван Рилски“ благодари на всички дарители. Сумата, събрана по време на инициативата ще бъде изразходвана за даряване на зъбни протези за социално слаби хора и закупуване и даряване на силиконови импланти за жени с карцином на гърдата.

Снимки: „Плевен за Плевен”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: