Найден Зеленогорски: Плевен има нужда от нов стадион и спортна зала

22.03.2017 16:55

Една от важните теми за плевенския спорт е осигуряването на финансиране на проекта за новия стадион. Би било най-добре, ако това стане с пари, осигурени от държавата, за което водихме предварителни разговори с предишния премиер. Това сподели с представители на спортните клубове водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок – „Глас народен“ Найден Зеленогорски на среща, провела се днес на стадион „Плевен“. В нея участва и седмият в листата на коалицията Пепо Петков.


Като друг важен за спорта в Плевен проект Зеленогорски открои изграждането на новата спортна зала, както и този за помощното игрище над стадиона. Водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок – „Глас народен“ отбеляза, че вариант за финансиране на тези проекти е изтеглянето на кредит. Ще се опитваме и занапред да лобираме и пред Правителството, и пред Парламента, защото Плевен има нужда и от стадион, и от спортна зала, допълни Зеленогорски. Той благодари на представителите на спортни клубове за усилията, които полагат въпреки огромните трудности. „Не е лесно да правиш голям спорт, но дано нещата и в страната, и в Европейския съюз да се поуспокоят, за да дръпне напред икономиката. Защото има ли икономика и приходи в бюджета, ще има пари и за образование, и за култура, и за спорт, заяви още Найден Зеленогорски.


От своя страна, Пепо Петков отбеляза, че преди година бюджетът за спорт на Община Плевен е бил увеличен със 120 000 лева, а тази година с още 60 000 лева. Въпреки всичко, отново има недоволни и макар че изработихме нова наредба за финансирането на спортните клубове и тя ще трябва да се преработва, посочи Петков. Той сподели, че Общината прави всичко възможно да заделя повече средства за ремонти на общинската спортна база, припомняйки за ремонта на покрива на зала „Балканстрой“, където предстои и подмяна на настилката, както и за текущия ремонт на зала „Спартак“.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: