Георги Първанов в Плевен : Коалиция „АБВ – Движение 21“ е алтернатива на двуполюсния модел и неговата посредственост!

22.03.2017 9:33

Президентът на РБългария (2002-2012) Георги Първанов бе на посещение в Плевенска област, за да подкрепи кандидатите на Коалиция „АБВ – Движение 21“. Той посети общините Пордим, Левски и Белене, а по-късно, заедно с водача на листата Румен Петков и кандидатите за народни представители, се включи в срещата-концерт на Михаил Белчев, пред Арт-център Плевен в Градската градина.


Тук съм, за да дам рамо за тази силна и интересна коалиция „АБВ – Движение 21“, защото ние сме различни. В крайна сметка бъдещето на политиката е в единството на многообразието, ако мога да използвам това наложено клише. Това, че ние с Татяна Дончева сме заедно, идва да покаже модела на бъдещата българска политика – да се събират различни хора, когато има какво да кажат, когато знаят как, и могат да го реализират. Ние сме алтернатива на двуполюсния модел и неговата посредственост. Това заяви Георги Първанов в Плевен.
Като съвременник на прехода мога да кажа, че няма нищо по-лошо от порочната система „стани да седна“. Единият идва на мястото на проваления друг и след това въртележката продължава, не защото имат идеите и личностите, които да реализират политики, а просто защото им е ред. Трябва да кажем „стига!“ на тази посредственост. И нашият отговор е в имената и идеите, които предлагаме.


На България трябват държавници с характер, с воля. Често даваме за пример премиера на Унгария – той не само решава социалните проблеми, но и защитава националния интерес. Противопостави се на всяко порочно искане на Брюксел, защитавайки интересите на Унгария. Ето такива хора искам в нашата листа. Имаме ги! И Румен Петков, и ген. Михов, и Кирил Цочев и Татяна Дончева.. И младите, които идват със своята висока професионална подготовка, енергия и амбиции – заслужават нашата подкрепа. Сигурен съм, че в този двуполюсен парламент, който ни вещаят, няма нищо по-важно от това да има трета сила – не балансьор, а политик и алтернатива. Категоричен е Първанов.


Да си пожелаем на 26 март да направим един разумен избор, който да ни позволи да сме спокойни и с чиста съвест пред децата си, пред родителите си, пред себе си. Защото този избор е важен. Гордея се, че съм част от тази листа. Тя е най-доброто, което Плевен може да избере сега. Най-доброто като качества, като подготовка, като енергия и сила, най-доброто като почтеност и като професионализъм. Това заяви пред присъстващите на срещата водачът на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в 15 МИР Плевен Румен Петков.
Ние искаме да дадем на Плевен друго усещане и друго самочувствие. За съжаление, през последните години правителствата и на Орешарски, и на Борисов разделяха съвсем съзнателно и методично България на две части – Южна България, в която се инвестираше в инфраструктурата, в която се създаваха условия за инвестиции и за разкриване на работни места, в която атмосферата беше по-различна. И Северна България, в която не се направи нищо. И това нищо специално в нашия Плевен има своите конкретни измерения, коментира Петков. Според него, вина затова носят с еднаква сила и Бойко Борисов, и Сергей Станишев, и Цецка Цачева и всички тези, които имаха възможност да направят нещо за Плевен и не го направиха.


Михаил Белчев и неговата съпруга Кристина благодариха на коалиция „АБВ – Движение 21“ за отношението им към българската култура и подкрепата на българските творци. Тук съм тая вечер, защото за първи път чувам да се говори за култура. Подкрепете кандидатите на коалиция „АБВ – Движение 21“ призова творецът, след което в невероятен концерт подари своите вечни хитове на присъстващите на събитието плевенчани.
Водачът на листата на коалиция АБВ – Движение 21“ Румен Петков ще подари по един екземпляр от книгата на Михаил Белчев „В полумрака на спомените“ на всички плевенски читалища.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: