Баба от Левски „изгоря“ с 5000 евро и 8900 лева при телефонна измама

22.03.2017 12:14

На 21 март в 18:15 часа в РУ – Левски е заявено от 85-годишна жителка на град Левски, че на същата дата около 14.30 часа е била въвлечена в заблуждение на домашния си телефон от лице, което се е представило за служител на МВР. Мъжът обяснил, че в момента се провеждала полицейска операция, за която са били необходими парични средства, за да бъдат задържани лица, които са се занимавали с измами. 85-годишната сложила 5000 евро и 8900 лева в дамска чанта и я оставила пред дома си на улична пейка, след което се е прибрала, понеже била предупредена, че може да има стрелба. Уведомени са прокурори от РП – Плевен и РП – Левски. За престъпление по чл.209, ал.1 от НК работа по случаите продължават разследващи полицаи.
За пореден път от полицията напомнят на гражданите да не дават пари на непознати по никакъв повод. От ОДМВР – Плевен апелират при получаване на подобен вид телефонно обаждане гражданите незабавно да потърсят свои близки и в никакъв случай да не дават пари на непознати. По никакъв повод да не предприемат разплащания в други градове. Напомняме, че в България всички институции прилагат еднакви стандарти в работата си по платежни операции – Разплащания се извършват на специално определени места, в работен ден и установеното работното време, като винаги се сверявят личните данни и се издава съответен документ.
Необходимо е близките непрекъснато да говорят за това на възрастните си родители и да им напомнят как случайно може да станат жертва на измама.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: