Найден Зеленогорски: Секциите за гласуване в Турция трябва да бъдат затворени

21.03.2017 18:53

„Нашето верую е, че единствено обединението ни прави силни – така, както сме го правили много в Плевенско. Ние винаги сме търсили това, което ни обединява, а не това, което ни разделя и това е била причината за нашите успехи“. Това каза водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” в Плевен Найден Зеленогорски на предизборна среща-концерт с участието на рокгрупите „Светльо & The Legends“ и CRIMINALE тази вечер. Той изрази увереност, че програмата на коалицията за инвестиции в човека – българинът да е здрав, образован и културен, е най-важното нещо за една нация. Защото можеш да имаш всички сгради и магистрали на света, но без здрава и образована нация нямаш нищо, подчерта Зеленогорски. Той отбеляза, че през следващите четири години Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” ще положи максимални усилия да има повече пари за образование, култура и здравеопазване, както и за национална сигурност.


Найден Зеленогорски заяви, че Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” е отправила искане до президента и премиера на Република България да бъдат затворени секциите за гласуване в Турция заради влиянието, което турското правителство се опитва да оказва върху изборите у нас. Смятаме, че много внимателно и точно трябва да се прецизира къде би могло да се случи гласуването в Турция – може би само в посолството и консулските служби, защото очевидно там има натиск, който води до нарушаване на законите и намеса във вътрешните работи на България, посочи водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” в Плевен. Зная, че днес има много протестиращи на границата, но в една нормална държава трябва институциите да решат този въпрос, а не да се налага групи от граждани или партии да затварят границата и да се опитват да решават проблемите на държавата, допълни Зеленогорски. Той изрази сериозната си тревога от ставащото в Турция, заявявайки, че Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” ще направи всичко възможно българските закони да бъдат спазвани.


Зеленогорски отбеляза също така, че евентуален изборен успех на коалицията би означавал възможност за дясноцентристко правителство, което да продължи движението напред. „Зная, че има критики за стореното през последните две години, но също зная, че беше направена важна стъпка в областта на съдебната реформа, доста падна безработицата, фискалният резерв е 14 млрд. лева и за първи път имаме икономически растеж от около 3.5%. За нас от изключително значение е и наистина да се гарантира националната сигурност, както и честните и обективни избори“, каза Найден Зеленогорски. Той призова членовете на избирателни комисии и застъпниците да бъдат внимателни, за да може Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” да съхрани своя резултат. Защото има доста партии, които ще се опитат да направят нашите бюлетини недействителни или пък няма да броят преференциите, посочи Зеленогорски.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: