Изложба на илюстратора Борис Стоилов гостува в Общински исторически музей – Кнежа

21.03.2017 7:18

Общински исторически музей и Община Кнежа имат удоволствието да представят една вълшебна изложба на един от най-добрите и популярни съвременни български художници – илюстратора Борис Стоилов.

Изложбата включва илюстрации към най-новото издание на книгата „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери на Издателска къща „Хермес”. Заповядайте днес, 21 март, от 17.00 ч. в галерията на музея.

Борис Стоилов е роден през 1962 г. в Пловдив. През 1989 г. завършва Националната художествена академия – София със специалност графика. Работи като художник на свободна практика. Участва в общи художествени изложби, както и няколко самостоятелни. Негови графични творби се намират в частни колекции в България, Германия, Канада, Полша и Швеция.

В началото на 90-те години започва сътрудничеството си с пловдивското издателство „Христо Г. Данов“. От 1991 г работата му като оформител и илюстратор на книги е изцяло свързана с издателска  къща „Хермес“, от самото създаване на издателството до днес. Резултат от тази съвместна дейност са повече от хиляда заглавия за възрастни и деца покриващи целия спектър на книгоиздателската дейност – художествена литература, справочници и речници, учебници и учебни помагала, детска литература.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: