СКТ „Атила“ – Плевен участва в обучение по проект „Active School Communities“

20.03.2017 12:53

В рамките на два дни (18-ти и 19-ти март) 10 организации и спортни клубове от цяла България, работещи с училища на локално ниво, бяха обучени да тестват ефективността на изготвения наръчник по проекта Active School Communities. От Плевен избран за участие бе Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ с президент и треньор Даниел Цаков. В рамките на 5 сесии участниците представиха себе си и своите очаквания, както и се запознаха с целите, идеите и инструментите на проекта. Състоя се и практическа работа по наръчника, който ще подпомогне сътрудничеството и дългосрочната съвместна работа между спортните организации и учебни заведения при организиране на инициативи свързани с физическата активност за деца в началните класове.
„С това обучение ние от BG Бъди Активен се стремим да надградим капацитета на спортните клубове, като с това сме още една стъпка напред към постигане на целта – промяна на нагласите на българите към физическата активност“, смята Ласка Ненова, Мениджър „Международни отношения“ на сдружението.


Основната цел на проекта Active School Communities е да изгради капацитета на спортните организации, с който те да могат да ангажират потенциални партньори в началните училища при насърчаване на спорта и физическата активност за здраве и подобряване резултатите на учениците.
Друга основна точка в проекта е създаването на адаптивен наръчник, който да подпомогне сътрудничеството и дългосрочната съвместна работа между спортни организации и учебни заведения при организиране на инициативи свързани с физическата активност за деца в началните класове.
Наръчникът ще бъде помощно средство при установяване на контакт със съответните правителствени органи и за искането те да засилят въздействието на инициативите им. Базата от информация използвана за разработване на наръчника, ще бъде събрана от опитна група партньори от изследователски институции, образователния сектор и неправителствени спортни организации от девет европейски държави.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: