Нерегистрирани мотопеди излязоха по пътищата в Плевенска област

20.03.2017 12:19

Със затопляне на времето все повече зачестяват случаите на спрени за проверка мотопеди, които се оказват без регистрационни табели.

На 17 март са образувани две бързи полицейски производства за това, че моторни превозни средства не са регистрирани по законен ред, информират от пресцентъра на ОДМВР-Плевен. На 16 март около 18.20 часа на път в посока село Въбел, автопатрул спира мотопед „Кавазаки“, управляван от 71-годишен плевенчанин. От извършената проверка е установено, че моторното превозно средство не е регистриран по надлежния ред. На 16 март около 23:20 часа в град Плевен на булевард „Русе“ проверка е установила, че 16-годишен управлява мотопед „MBK“ не регистриран по надлежния ред. Уведомени са прокурори. За престъпление по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от НК продължават работа разследващи полицай.

На 17 март около 12:30 часа в хода на специализирана операция в град Койнаре е спрян мотопед марка „Априлия“, без поставени на него регистрационни табели. Проверка на документите е установила, че водачът – 63-годишен от същия град управлява без да притежава СУМПС и управляваното от него МПС не е регистрирано по съответният ред. Уведомен е прокурор при РП гр. Червен бряг. По случая е образувано бързо производство. За престъпление по чл.345, ал. II, във връзка с ал.І от НК продължава работа разследващ полицай .

#тагове:

НАЙ-НОВИ: