Кандидатът за народен представител Стефан Бурджев за политиката, патриотизма и прагматизма

20.03.2017 9:42

Стефан Бурджев е роден на 14 юни 1986 г. Завършил е бакалавърска степен „Публична Администрация“, магистър по „Икономика“. Семеен е – с две деца. Работи в сферата на медиите и интернет комуникациите от 5 години, както и в семейната ферма с дейност, свързана със земеделие и животновъдство.
Член на БСП от 2009 година, зам-председател на Младежката организация на БСП /отговаря за ресор „Координация и контрол“/, член на Националния съвет на БСП.
Стефан Бурджев е кандидат за народен представител в 15 МИР – Плевен от листата на коалиция „БСП за България“. Можете да го подкрепите като гласувате за него с №10 в интегралната бюлетина и преференция №4.

– Защо избра БСП?
– Започнах да се интересувам и да имам желание да се занимавам с обществена и политическа дейност още на 22. Участвах в различни граждански и нестопански организации с благородни каузи. Придобих опит и знания в различни полета на обществената дейност. Запознах се с програмите на различни партии, разговарях и дебатирах с мои близки приятели. Така се оказа, че идеите ми имат доста допирни точки с позициите на БСП.
В момента БСП е най-раздвижената и отговаряща на нуждите на обществото партия. Това показват и резултатите на повечето социологически агенции. Връщаме си доверието на обществото, увеличава се непрекъснато броят на симпатизантите ни. В това се убеждавам всеки изминат ден от предизборната ни кампания. Салоните и в градовете, и в малките населени места са пълни, което пък поставя пред нас много отговорности – както на национално, така и на местно ниво.
– Впечатленията от кампанията за парламентарните избори?
– Целта, която си поставихме, е постигане на най-много депутатски мандати и достатъчно мнозинство в национален мащаб, а в 15-ти Плевенски МИР – минимум 4 народни представители! Ние от коалиция „БСП за България“ сме един отбор, всички наши кандидати живеят в Плевен и Плевенска област, с проблемите на хората от нашия регион. Това ни прави особено силни! Относно мен – продължавам да отстоявам принципа си на „екипен играч“!
– Един от основните аспекти, залегнали в предизборната платформа на БСП е развитие и стимулиране на предприемачеството. Ти самият си млад предприемач…
– Според мен предложението, залегнало в програмата ни, да се въведе нулева ставка за млади предприемачи с фирми, които имат оборот да 150 000 лева ще даде подкрепа на повече млади хора да стартират собствен бизнес и да реализират идеите си. Инициативата да се задължат търговските вериги с над 2 000 000 лева годишен оборот да предлагат задължителен процентен дял стоки и суровини, произведени в България, също би могла да бъде един сериозен стимул за хората да развиват предприемаческа дейност.
Много важно за нашия регион ще бъде приоритетното финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството. И трите отрасъла доста са изостанали през последните години. С предвидената в платформата ни дотация ще се даде реален шанс те да се засилят и да има добра конкурентоспособност на произвежданите стоки.
– От икономиката към семейството…
– Ролята на семейството е основополагаща във всяко едно общество. То дава сигурност и помага на децата да растат в здрава среда. В личен план се старая да търся и намирам баланса между семейството и професионалното ми развитие. Нямам готови – надграждам, коригирам се, когато допускам грешки в личен и професионален план.
Няма как да не спомена конкретни предложения, залегнали в нашата програма за управление, свързани с младите семейства: обвързване на месечното парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години с размера на минималната работна заплата; първи стъпки към семейно подоходно облагане – приспадане до 50лв. месечно от дължимия данък общ доход на работещите родители за дете; разширяване обхвата на помощта в началото на учебната година, освен за 1-ви клас и за ученици от семейства с ниски доходи до 2-ри, 3-ти и 4-ти клас.
– Модата на популизма и национализма не подминава и нашата политика….
– Като всяка „мода“ и тя, според мен, ще бъде временно явление. Все пак трябва да се внимава – както с тона в предизборната кампания, така и с обещанията. Агресията и лъжата са еднакво опасни. Те оформят профила на нездрави и опасни за обществото политици. Радвам се, че в нашата програма са залегнали конкретни и изпълними неща, свързани с образованието, културата и опазване на националните ни ценности и идентичност. Примерно – целеви образователни програми, свързани с националното самосъзнание, с българската история, литература и култура; силно присъствие на българската история, литература, изкуство и музика в учебните образователни програми; ангажимент на държавата към образованието на българските деца, живеещи в чужбина…
Истинският патриотизъм се кове на училищната скамейка и калява в семейството, в обществената ангажираност на всеки от нас в родолюбиви каузи…

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: