Делян Добрев представи в Плевен приоритетите на ГЕРБ в сектор Икономика

20.03.2017 20:34

„БСП предлагат всичко за всеки, 4,2 милиарда заем, на практика ни предлагат гръцкия сценарий или ще вдигнат заемите. Ние предлагаме три неща, простички, но пък работещи”, каза в Плевен Делян Добрев, който представи приоритетите на ГЕРБ в сектор Икономика на кръгла маса с представители на местния бизнес. На събитието присъстваха Ивайло Московски и кандидатите за народни представители от ГЕРБ Цецка Цачева, Пламен Тачев, Владислав Николов и Ралица Добрева.


Прехвърлянето на бюрократичната тежест върху администрацията е първото решение на ГЕРБ в сектор Икономика. „Вместо администрацията, на която вие плащате заплати, вместо тя да свърши работа, вие я вършите. Ние всички като граждани хукваме да обикаляме една седмица, за да съберем един наръч документи. Служителят поглежда тези документи и слага един подпис. На него му коства 5 минути, на вас една седмица”, каза Делян Добрев. Той даде пример с това, че миналата година близо 1 млн. удостоверения за липса на задължения е издала на фирми Националната агенция за приходите. 730 хиляди са свидетелства за съдимост са издадени за същия период от време от съдилищата ежегодно „Това са загубени 1 – 2 млн. работни човекодни”, изчисли Делян Добрев.
„Нашата идея – забраняваме на администрацията да иска от гражданите документи издавани от друга администрация. Ще подписваме само съгласие, че позволяваме тези документи да бъдат събрани по служебен път”, обясни той. По думите на Добрев два милиарда лева годишно от БВП губи България заради усложнени административни процедури.
По отношение на втората важна политика на ГЕРБ в сектор Икономика, насърчаване на инвестициите, Делян Добрев посочи, че в програмата е записано, че държавата ще финансира още две икономически зони в Южна България и три зони в Северна България. „Държавата трябва да създаде предпоставки за създаване на такива зони, бизнесът трябва да прецени къде най-успешно могат да се случат те. С АМ „Хемус” изключително важно е таза зона да се създаде в Плевен – голям град с индустриален опит”, подчерта Делян Добрев.
Третата мярка е свързана с индустриалния капитал. „Развитите икономики стоят на два стълба банково кредитиране и капиталов пазар. В България имаме само банково кредитиране”, допълни Добрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: