Водачът на листата на ВОЛЯ в Плевен Полина Христова представи акцентите в програмата на проекта на Веселин Марешки

20.03.2017 9:22

Представяне на акцентите на национално и регионално ниво бе темата на пресконференцията в Плевен на водача на листата на ВОЛЯ Полина Христова и експертите от националния екип на Движението – Веселин Халачев – експерт по европейски фондове и политика за малък и среден бизнес, и Климент Найденов – експерт по регионална политика.


39-годишната Полина Христова е родена в София, завършила е Технически университет в столицата с магистърска степен. Омъжена, майка две деца. Недоволството от политиката на управляващите досега, от създадените от тях картели и монополи, е основната причина Полина Христова да се присъедини към Движение ВОЛЯ, стана ясно на пресконференцията водача на листата за 15 МИР Плевен. В лицето на Веселин Марешки открих достоен човек, с реални намерения за незабавни действия, човек, който ще направи всичко, за да постигне целите си, които са и наша обща кауза, категорична бе Полина Христова.
Първият приоритет в програмата на ВОЛЯ е разбиването на картелите. С разбиването на картела на горивата цените в цялата страна ще паднат до около 1,80 лв. за литър при сегашните нива на долара и международната цена на дизела. Даване шанс на младите хора да живеят и да се реализират в Родината е вторият основен акцент в програмата на ВОЛЯ. Ще осигурим първоначална финансова помощ за раждане на първо дете – 1000 лв., за второ дете – 2000 лв. и за трето дете – 3000 лв., но трябва родителите да отговарят на следните условия: да са на възраст над 21 години и да имат завършено средно образование. Това заяви в Плевен водачът на листата на ВОЛЯ за 15 МИР. Друга мярка, свързана с младите семейства, е възможност да закупуват жилища до 60 кв.м., на стойност до 300 евро на кв.м. с възможност за 10-годишен безлихвен заем. В сферата на малкия и средния бизнес от ВОЛЯ предвиждат въвеждането на мярката „мълчаливо съгласие“ – ако на фирма или лице е необходим лиценз или друг документ и не получи от администрацията в срок до 30 дни от подаването отказ, забележка или друг административен отговор – да се счита, че има одобрение и може да започне веднага да работи. ВОЛЯ ще води политика за персонална отговорност на всички чиновници, които със своето нехайство или бездействие нанасят вреди на фирми или на граждани.
Има много добре разработен интегриран план за развитие на Плевен. Просто мерките трябва да започнат да се случват, коментира на пресконференцията експертът по регионална политика Климент Найденов. Като такава той посочи създаването на интеруниверситетски кампус /бившето ШЗО/, който да пресъздаде т. нар. модел на тройната спирала – бизнес, местна власт и университет. Този модел е доказал в световен мащаб , че може да вдига цели региони, категоричен бе Найденов. Единна национална борса, която ще защити дребните земеделски производители, както и гарантиране на повече българска продукция в големите търговски вериги е друга важна за бизнеса мярка, според Найденов. За спешно намиране на пазари за шивашката промишленост призова експертът по европейски фондове и политика за малък и среден бизнес Веселин Халачев. Според него, след стабилизацията на положението в Украйна, инвеститорите ще пренасочат бизнеса си натам.
Гласувайте за ВОЛЯ, за ново възраждане за България с бюлетина №6, призова в в края на пресконференцията в Плевен водачът на листата за 15 МИР Плевен – Полина Христова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: