Община Плевен публикува списъците със заличени лица за парламентарния вот на 26 март

18.03.2017 16:04

Община Плевен е публикувала списъците по секции със заличените лица за насрочените за 26 март избори за Народно събрание. Справка може да се направи на сайта на Общината – www.pleven.bg. в специално създадения раздел „Парламентарни избори 2017” или ТУК.

Съгласно чл. 39, ал. 1 от Изборния кодекс не по-късно от 10 дни преди изборния ден – 15 март 2017 г., на интернет страницата на съответната община кметът на Общината публикува списъка на заличените лица. Списъкът се обявява на видно и достъпно място в съответната Община, посочват в съобщение от ЦИК.

Всяко лице може да направи справка в списъка. В случай, че едно лице е вписано в списъка на заличените лица, но има право да гласува, може да поиска да се запознае с основанието за заличаване от избирателния списък и да поиска да бъде изключено от списъка на заличените лица. За целта лицето трябва да подаде писмено заявление до кмета на общината, района, кметството или до кметския наместник. Заявлението съдържа доказателства и документи, удостоверяващи правото на лицето да гласува.

Отказът за изключване от списъка на заличените лица се съобщава на заявителя незабавно и може да се обжалва пред съответния административен съд в 24-часов срок от съобщаването.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: