Нови проекти, групи за народни танци и участия във фестивали планира Сдружение „Зорница” – Плевен

17.03.2017 11:12

Амбициозни задачи си е поставило за реализиране през 2017 г. най-новото плевенско Сдружение „Зорница”. На състоялото се снощи отчетно събрание бе приета програмата за настоящата година.

Тя вече е започнала да се реализира, тъй като от януари стартира нова група по народни танци в с. Гривица, както и кампанията „Зорница в действие“ в помощ на социално слаби хора.През февруари бе сформирана нова група за народни танци в Плевен. През април от Сдружението ще гостуват на Фолклорен клуб „Хоро на люляците“ към НЧ „Бяла Анаста – 2016“ – град Ловеч за обмяна на опит, разучаване на нови хора от Северняшка фолклорна област.

През май предстои концерт в с. Гривица по повод 24 май – Ден на славянската писменост и култура.

От Сдружението са внесли три проекта в Община Плевен. Единият се нарича „Свободната книжарница“ като целта му е да стимулира младежите към повече четене на книги. Вторият е „Младежите танцуват“ като се планира всяка неделя от 18:00 часа на площад „Възраждане” да звучи народна музика, а младите ще танцуват. „Всеки желаещ ще може да се включи и да тропне едно българско хорце. Целта е да се запази фолклорът, а по този начин да бъдат привлечени повече хора към Плевен”, обясни председателят на Сдружението Пламен Иванов.

Другият проект е под името „Весело лято“ и предвижда в различни дни в Плевен да е провеждат образователни и развлекателни игри за деца и юноши до 18-годишна възраст.

От Сдружението също така планират организиране на семинар, участия във фестивали и събори, сформиране на нови групи по народни танци за възрастни, деца и юноши, както и група за гръцки танци.

По време на събранието бяха наградени с плакет и сертификат за особени заслуги Таня Иванчева от отдел „Младежки дейности“ при Община Плевен и Даниела Богданова, почетен член в Сдружение „Зорница“.

Снимки: Сдружение „Зорница“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: