Област Плевен посрещна бюлетините за парламентарни избори 2017

17.03.2017 14:16

Днес в 13.40 ч Областният управител на Област Плевен Марио Тодоров и Председателят на РИК – Плевен Ярослав Димитров посрещнаха пристигането на бюлетините за произвеждане на избори за народни представители в Народно събрание 2017.
Бюлетините за Област Плевен са потеглили днес от печатницата на БНБ – София в 11.00 ч, съпровождани от екип от двама служители на областната управа и двама членове на РИК – Плевен. Под строг полицейски конвой те са транспортирани до Областна администрация – Плевен непокътнати, където със заповед на Областния управител е определено помещение за съхраняването им под постоянна охрана.


Общият брой на бюлетините за Област Плевен за избори 2017 на народни представители е 277 000 или 110% – с 10% резерв над реалния брой на избирателите в областта. По предварително определен със заповед на областния управител план-график от днес започва разпределението на бюлетините по всички единадесет общини в областта, като се стартира с трите най-големи – Плевен, Червен бряг и Долна Митрополия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: