Представители на плевенското Механо участваха в седмата сесия на Форума за дуално образование в София

16.03.2017 6:59

Преди дни в София в хотел „Балкан“ се състоя седмата сесия на Форума за дуално образование. Гости на събитието бяха проф. Денков – министър на образованието и науката, Н.П. Денис Кнобел – посланик на Конфедерация Швейцария в България, Н.П. Детлеф Лингеман – посланик на Федерална република Германия в България, г-н Шомас Щьолцл, шарже д’афер на посолството на Република Австрия в България и д-р Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара.
Участие във форума от страна на ПГ по механоелектротехника – Плевен взеха инж. Ирина Людиева – преподавател по професионална подготовка и Наташа Басарова – педагогически съветник и преподавател по философски цикъл дисциплини.
Гимназията традиционно поддържа стабилни и разширяващи се връзки с бизнеса в регион Плевен и е единствената до момента гимназия в Северна България, в която има обучение на ученици чрез работа. Ще припомним само че дуалната форма на образование осигурява възможност на учениците да се обучават в реална работна среда във фирми от града в педагогическия период от 11 и 12 клас при официални договорни отношения с работодателите срещу заплащане и с осигурени стипендии за обучение, финансирани по проект „Домино”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: