Найден Зеленогорски: Скандално е да се прави директна намеса от друга държава в българския изборен процес

16.03.2017 12:41

Оценяваме ситуацията с Турция като ситуация, която се разминава с европейските и международни стандарти за отношения на суверенни държави. Притеснява ни наличието на посланик в клипове, агитация на висши държавни лица за гласуване в една или друга посока, което е недопустимо вмешателство във вътрешните работи на България. Затова от „Реформаторски блок – Глас народен” призовахме с декларация президентът и премиерът, назначен от него, да преосмислят решението за откриването на изборни секции в Турция.


Тази позиция оповести председателят на щаба на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен” и водач на листата в Плевен Найден Зеленогорски.
По думите му, случаят е скандален и става дума за директна намеса в българските политически процеси – затова от РБ искат гаранции за сигурността на изборния процес у нас от премиера и президента.
Освен това, има сериозно напрежение между ЕС и Турция и имаме опасения, че може да се реализират заканите да не се изпълнява споразумението на ЕС с Турция за бежанците. Затова с декларация настояваме за европейски сили да сигурност на южната граница на ЕС и да се направи необходимото от президента и премиера посланическите мисии и чужди правителства да не осъществяват намеса във вътрешните работи на България. За постигането им има дипломатически методи, категоричен бе Зеленогорски.

Още по темата ТУК

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: