Акад. Константин Косев: Народ, който няма държава, е загинал!

16.03.2017 18:04

Днес от 15.00 часа в конферентна зала „Плевен” на хотел „Ростов” се проведе представяне на книгата „Васил Левски и възкресението на българския народ” с участието на автора акад. Константин Косев и директора на ИК „Захарий Стоянов”, поета, публицист и критик Иван Гранитски. „Историята като извор на поука” бе темата на срещата, домакин на която бе водачът на листата на Коалиция „БСП за България” за 15-ти МИР Плевен – Васил Антонов.


Има едно голямо име в българската история и само неговото споменаване ни обединява, прави ни по-горди българи и родолюбци. С тези думи откри събитието домакинът Васил Антонов, който бе подготвил подарък за всички присъстващи – книгата „Васил Левски и възкресението на българския народ”.
Това е първата от плануваните срещи в програмата на Арт-клуба на комплекс „Ростов“, стана ясно от встъпителните думи на Васил Антонов, който спомена и имената на следващите гости – поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев.


Темата „Левски“ е неизчерпаема. Всеки от нас си има своя Левски, всеки е чел и знае много за него. Попитаха ме сега, какво ни завеща Левски? Отговорих – модерна България, която ние сега сме на път да опропастим. Да си опичаме акъла и това, което е създадено – да го пазим като зеницата на окото си! Народ, който няма държава, е загинал! С тези емоционални слова се обърна към аудиторията академик Константин Косев. Гостът определи новата си книга „Васил Левски и възкресението на българския народ” като един опит за интерпретация на стореното от Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: