В ПГМЕТ – Плевен се проведе състезанието по приложна електроника „Мога и зная как”

15.03.2017 7:24

Състезанието по приложна електроника „Мога и зная как” се провежда за пореден път в Професионална гимназия по механоелектротехника – Плевен. Организатори са Министерството на образованието и науката и търговска верига „Елимекс”. Участници бяха организирани в две възрастови групи- І група: ученици от ІХ – Х клас и ІІ група: ученици от ХІ – ХІІ клас
Училищният кръг има две части – теоретична и практическа. Всички състезатели участват в първата теоретична част. След оценяването на конкурсните работи в теоретичната част до втората практическа част на училищния кръг се допускат учениците, класирани на първите шест места във всяка от двете възрастови групи.


След изпълнението на практическата задача на база индивидуален резултат се излъчват на училищно ниво по двама победители от всяка възрастова група. Тези ученици сформират двата училищни отбора, с които училището кандидатства за допускане до регионалния кръг на националното състезание „Мога и зная как”.
Надпреварата има за цел да се мотивират учениците за професионална реализация по изучаваните професии от професионално направление „Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника“; да се поставят учениците в конкурентна среда, което да стимулира развитието им в областта на електрониката; да се осигурят условия за реализация на знанията и уменията на учениците чрез участието им в състезателни прояви; да се сравнят постиженията в областта на обучението по електроника на регионално и национално ниво; да се създадат условия за творчески контакт между учители и ученици от сродни професионални гимназии.


Победителите от първа възрастова група са:
1. Златин Стефанов
2.Кристиан Киририлов
3.Иван Христов

Победителите от втора възрастова група са:
1.Александър Николов
2.Цветомира Георгиева
3.Станислав Георгиев

#тагове:

НАЙ-НОВИ: