Изложба „100 години – 100 плаката” подредиха в плевенската Библиотека

15.03.2017 12:40

Представителна изложбата „100 години – 100 плаката” част от кампанията „Чети смело, чети на глас” е експонирана в зала „Игротека” на РБ „Христо Смирненски”, съобщиха от Библиотеката. Изложбата представлява синтезирани послания за ценността на книгите, четенето и библиотеките.
Когато застанем срещу плакати на един век е едно наистина изпълнено с емоции изживяване. Изложбата представлява любопитно и вдъхновяващо пътуване през времето и буди въпроси, свързани със смисъла и значението на текста, на книгите, на четенето и библиотеката.
Плакатите са от насърчаващи кампании, свързани с стимулиране на четенето сред децата и възрастните в различни страни от последните 100 години. Използвани са в България, САЩ, Канада, Германия и в още много други страни. Целта е само една – да се акцентира върху ценността на четене и връщане към текста чрез визия и думи от 1890 година до сега.
Пътят на изложбата “ 100 години – 100 плаката ” преминава през Националния дворец на културата, Национална библиотека “ Св. св. Кирил и Методий ”, Българско национално радио, Столична библиотека, СУ “ Св. Климент Охридски” и други.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: