11 медала за състезателите на „Спартак – Плевен“ от силен Международен турнир по карате

14.03.2017 11:23

На 11 март се проведе Международен турнир Никон Опен, който събра близо 700 състезатели от 10 държави. Турнирът се проведе в спортната зала в Горна Малина, която въпреки размерите си едва побра големия брой състезатели и публика. Сред гостите на турнира беше и Люси Дяковска, чийто племенник – Крис, взе участие в турнира като състезател на плевенския карате клуб Спартак. Люси поднесе подарък на гостите на турнира като изпя химна на България при откриването, което предизвика фурор в залата.
С 19 състезатели взе участие карате клуб Спартак-Плевен, а спечелените медали са 11. Отлично се справиха най-малките деца в дисциплината макевара. Те показаха не само, че са равностойни по техника на техните опоненти, но дори и че ги превъзхождат. Дори и класиралите се на второ и трето място, бяха за по-предно класиране, но субективността на състезателната дисциплина е факт. 1 място спечели 6-годишният Ален Филипов. На 2 място се класираха Ивайло Василев, Крис Дяковски и Кристиян Костов в своите категории, а 3 място извоюваха Борис Пашкулски и Александър Ангелов. В дисциплината ката отборно клубът имаше 1 отбор – Константин Василев, Станислав и Петър Станчеви ( 8-9 г.), който се класира на 3 място. В дисциплината кумите индивидуално децата също извоюваха медал – той е притежание на Борис Пашкулски – 7 г., 3 място в конкуренция от 19 деца. Близо до спечелването на медал бяха и Крис Дяковски – 7 г. и Никола Чонов – 12 г. В дисциплината кумите отборно отборите ни бяха 3 – и трите отбора са с медали. 2 място за Стефи Ангелова и Стефи Иванова ( 8-9 г.), които въпреки, че реално победиха отбора на Калоян, останаха втори, защото плевенчани нямаха трето момиче в отбора. 3 място за отборите Тихомир Тодоров, Анатолий Стефанов и Константин Василев при 8-9 г. момчета и Никола Чонов, Николай Петров и Васил Брайков при 12-13 г. момчета.
Участието на състезателите е 2-ро за този състезателния сезон и броят на завоюваните медали расте, изказаха задоволството си треньорите на клуба М. Кирниколова и М. Петрова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: