Интермес

Първо място за ПГ по туризъм – Плевен на Регионалното състезание по професии

14.03.2017 14:36

На 10 и 11 март във Велико Търново се проведе  Регионалното състезание по професии, чийто домакин беше Професионална гимназия по туризъм  „Д-р Васил  Берон“.

В зала „Калоян” на хотел „Меридиан Болярски”  се състоя тържественото откриване, на което бяха представени участниците от професионалните гимназии в Бяла Слатина, Видин, Враца, Габрово, Плевен, Русе, Свищов, Троян, Търговище и Велико Търново. Те се състезаваха в категориите за  „Най-добър млад сервитьор“, „Най-добър млад барман“, „Най-добър млад хлебар-сладкар“ и „Най-добър млад готвач“. В журито участваха едни от най-добрите професионалисти  от Асоциацията на професионалните готвачи, Асоциацията на сомелиери и сервитьори и Българска асоциация на барманите.

Професионална гимназия по туризъм – гр.Плевен се състезава в две категории –  „Най-добър млад барман“ и „Най-добър млад сервитьор“.  Неоспорвано първо място за „Най-добър млад барман“ спечели ученичката от 12 клас – Даниела Славчева, която  ще участва в Националното състезание през месец април в София, информират от плевенската гимназия. Отлично се представи и ученичката Джесика  Ангелова от 12 клас в категория за „Най-добър млад сервитьор“.

Въпреки, че това не са основните професии, по които се обучават двете ученички те показаха завидни умения  и професионализъм в състезанието. Журито изказа задоволство от  представянето на Даниела Славчева за бързината, която постигна при смесването на коктейлите, вкусовите  качества и украса. ПГ по туризъм гр.Плевен се гордее за пореден път със постиженията на своите възпитаници.

Снимка: ПГ по туризъм – гр.Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: