Президентът на БАМФ – Плевен Димитър Николов: Шампионска лига 2017 е супер проект с много изненади

14.03.2017 16:04

В навечерието сме на старта на „Шампионска Лига“ 2017, организирана от БАМФ – Плевен. Началото ще бъде дадено на 15 март, като организаторите обещават много изненади за почитателите на мини футбола в нашия град. Повече за тях разкри президентът на Българската асоциация по мини футбол – Плевен и Асоциацията по мини футбол за Северозападния район Димитър Николов.

– Какъв е интересът към тазгодишното издание на „Шампионска лига“ от страна на клубовете?

– Интересът към първия формат от новия сезон не е голям поради ред причини, с които ние бяхме наясно и ги очаквахме. Една от тях е зимният период и условията за провеждането на мачовете. Другият, според мен, е новият регламент и условия за участие на отборите през новия сезон в нашите проекти. В него въведохме множество корекции в сравнение с предходния сезон и това отдръпна част от отборите към момента, но съм убеден, че това е временно. Засилихме силно организацията и въведохме много новости в целия регламент на провеждането на срещите. Въведохме и много иновации откъм визията на БАМФ – Плевен и съм сигурен, че след изиграването на този проект интересът ще нарастне в пъти. Както се казва, правим крачка назад и своевременно две напред. Хората, които ме познават, знаят, че аз винаги намирам верния път.

– В колко кръга ще се проведе надпреварата и очакваш ли голяма конкуренция и оспорвани двубои?

– Подготвили сме супер проект, в който участие ще вземат четирите най-добри отбора в град Плевен в супер схема от 12 шампионатни двубоя в доста зрелищни и равностойни битки.

– Кои са новите моменти в надпреварата?

– Както вече споменах, главното нещо, което желаех да променя, е визията на нашите проекти. Тоест, въведохме няколко новости, които ще бъдат задължителни през целия сезон. Някои от тях са задължителна екипировка за всеки отбор в мачовете, новости в регламента и правилния подход към отборите и техните ръководители, но без компромиси в организационен план.

– Ще видим ли популярни лица сред играчите?

– Популярни не липсват и през този формат, като в нашата схема участват бивши и настоящи футболисти. В Шампионска Лига ще може да наблюдавате Светослав Бърканичков, Мариан Блажев и носителя на Златната топка за 2016 година Крум Зарев.

– Какви са наградите, които тази година сте подготвили за най-добрите?

– Тази година сме подготвили доста интересни награди за отличилите се играчи, като част от тях са спортна екипировка и артикули, абонаментни услуги от нашите партньори и други изненади. Ще предаваме мачове на живо и ще правим интервюта с футболисти, ръководители и зрители.

– Неведнъж сме коментирали слабата ангажираност на бизнеса към мини футбола в Плевен. Ще остане ли той встрани от този спорт и тази година?

– Тази година нещата откъм подкрепа стоят съвсем различно от предходния сезон, което е ясен знак за нашата дейност. Доста труд и енергия ми костваше да преговарям и да успея да подсигуря страхотна подкрепа за нас през новия сезон. Имам удоволствието да обявя публично, че до нас застават супер професионалисти в дейностите си. Какво ще кажете за гиганта на бирата „Ариана“ и спортната марка „Givova“, спортния сайт за дрехи www.sportrespect.com, както и лидерите в бранша Fitness GYM #1 и Автомивка „Ауто-Фреш“, които застават плътно зад нас.

– Какво ще пожелаеш на участниците в Шампионската Лига?

– Искам да пожелая на всички участници в Шампионска Лига, които са около 100 на брой, много здраве и късмет, като им благодаря за доверието и подкрепата към мен и моя екип. Благодаря сърдечно и на целия екип на БАМФ – Плевен за труда и енергията в нашата дейност. А на бойкотиращите – до скоро!

Поздрави на читателите на „Плевен за Плевен“!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: