Новаторска рецепта на ученичка на ПГРТО-Плевен й донесе признание

14.03.2017 13:21

За Виктория Николова Цанкова от XIг клас, професия „Готвач„, готвенето не е само учебна дисциплина в Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен, но и поле за изява на таланта, който притежава, а със сигурност и призвание. Това доказва и поредният успех на Вики, която е един от десетте победители в конкурса за най-креативните рецепти за „ЗЛАТНАТА КНИГА НА КАЛИАКРА”, съобщават с гордост от гимназията.

„Покажи ни любимото си традиционно ястие в нова светлина, придай му нещо ново и вълнуващо и ни го изпрати като лично съобщение заедно с подробна рецепта и авторска снимка. Най-атрактивните получени сред тях ще подбираме и споделяме  всяка седмица, а през декември ще наградим всеки от публикуваните кулинари с пълната колекция рецепти.
Остави се на Калиакра вдъхновението – импровизирай и ни очаровай!“ Това предизвикателство е накарало Виктория да впрегне познанията и таланта си за готвене и да създаде уникалната рецепта „Свинско филе с гъби, праз лук, овесени ядки и сметанов сос“, която е публикувана на Facebook страницата на Олио Калиакра и отпечатани в специално хартиено издание на „ЗЛАТНАТА КНИГА НА КАЛИАКРА” . Преди няколко дни младата кулинарка получи своята награда – 6 броя книжки и сподели радостта си от успеха с нейните учители и приятели.

„Пожелаваме й да е все така креативна, търсеща и изявяваща се в кулинарното изкуство, да спечели още много награди, с които да прославя себе си и нашата гимназия”, добавят от ПГРТО-Плевен.

Снимки: ПГРТО-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: