Кандидатите за народни представители от ГЕРБ се срещнаха с жителите на Белене

14.03.2017 8:35

„При тежкото наследство, оставено като товар от правителството на Орешарски, успяхме за две години да изплатим над 6 млрд. лева по договорите за Мариците, фалиралата КТБ и двата реактора на АЕЦ Белене, като благодарение на усилията на премиера Борисов ни бе опростена 70 млн. лихва от арбитража. Ако тези средства не бяха потънали по този начин, по – различно щеше да изглежда социалната политика на ГЕРБ. По друг начин щяха да бъдат социалните плащания и услуги”, каза на среща с жителите на Белене втората в листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева. Заедно с нея бяха кандидатите за народни представители Владислав Николов, четвъртиq Ралица Добрева на пето място в листата на ПП ГЕРБ за Плевен и седмата в листата – Диана Данова.


Госпожа Цачева акцентира в изказването си върху това, че, за да се съберат средства в социалното осигуряване, трябва да има повече трудова заетост, по-високи доходи на работещите, което ще позволи ръст и на пенсиите. „Повишение, не само така, както ние предвидихме с 2,4 % от юни, не само с добавките, които традиционно правителството на господин Борисов плащаше по Коледа и Великден”, подчерта кандидатът за народен представител от ГЕРБ Цецка Цачева.
Тя заяви, че инфраструктурата има водеща роля в усилията за преодоляване на икономическата разлика между Северна и Южна България. ”Затова за нас от изключителна важност е АМ „Хемус”. Не можем да дръпнем от това равнище без магистрала на първо място, а след това първокласна и второкласна пътна мрежа”, подчерта Цачева, втора в листата на ГЕРБ.
Тя посочи, че в сектор образование наред с дуалното обучение, което ще донесе полза както за учениците, така и за бизнеса, важна задача на ГЕРБ е да се върне авторитета на учителските кадри. Това ще стане с поставяне на акцент върху младите учители, възможността за квалификационни курсове и двойно увеличение на учителските заплати. ”И в този мандат кабинетът Борисов 2 отпусна 235 млн. за учителите. В крайната сметка цел на всяко едно отговорно управление е повишаване благосъстоянието на гражданите”, обобщи Цачева.
По повод случая с настаняването на сирийското семейство в Белене Цачева коментира, че страхът е естествено човешко чувство, което нараства с липсата на достатъчно информация. „За всеки, който е дошъл с добри намерения и се съобразява с нашите нрави, закони и обичаи, за тези хора, ние неведнъж сме заявявали своята толерантност. Но когато без да се чуе мнението на хората, се избързва по едни или други причини, това води до разделение в мнението на гражданите. Най-пагубното в поведението на политиците в такава ситуация е да се допусне нажежаване на страстите от двете страни”, категорична бе Цецка Цачева.
Тя изрази позицията н ГЕРБ и по другата чувствителна тема за местните – АЕЦ Белене, като посочи, че добре дошъл е всеки частен инвеститор, но без държавата да поема отговорност за реализацията на произведената електроенергия.


В изказването си кандидатът за народен представител, четвърти в листата на ГЕРБ за Плевен, Владислав Николов призова хората към разум и отговорност. По думите му по стечение на обстоятелства избори в България има доста често, но „нито един от нас няма притеснение да отиде при хората и лично да се срещне с тях. Защото имаме предимството на политици, които не са лъгали своите избиратели”, каза Владислав Николов. Той обърна внимание на заложеното в програмата на ГЕРБ, касаещо изграждането на т.нар. общо три икономически зони за Северна България. „Една от тези зони, със сигурност, ще бъде създадена в област Плевен. По примера на вече функциониращата в Пловдив това ще доведе до разкриването на много работни места, ще стимулира инвеститорите, ще подобри инфраструктурата”, подчерта четвъртият в листата на ГЕРБ Владислав Николов. „За две години ГЕРБ постигна добри макроикономически показатели на държавата. Ако пропуснем тази възможност за повишаване на доходите, както това се случи след срива в икономиката по времето на Орешарски, не ни чака нищо добро. С кого ще управлява БСП? Няма да е с ГЕРБ. Трябва ли отново да се връщаме назад и отново за започваме от нулата да компенсираме щетите и да градим стабилност? Нужно ни е вашето доверие, за да надградим постигнатото. За един мандат можем да постигнем много”, каза Владислав Николов. Той посочи, че партиите, които са крайни популисти бързо изчезват от политическия живот и даде за пример с партията на Бареков. „Доверете се на ГЕРБ с номер 11”, призова Николов.


Текст и снимки: Пресцентър на ПП ГЕРБ Плевен
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: