7 училища ще участват в първото за Плевен състезание по публична реч

13.03.2017 13:53

Първото за Плевен състезание – конкурс за публична реч по избрани теми „Младите говорят за…” ще се проведе на 1 април в зала „Катя Попова”. Това е състезание за оратори, презентатори и разказвачи.
В директна битка ще влязат отборите на: МГ „Гео Милев“, СУ „Пейо Яворов“, ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, ПГ по транспорт „Проф. Цв. Лазаров“, ДФСГ „Интелект“, ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, Гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен.

Всички участници ще бъдат оценявани от жури от млади хора, с опит в публичната комуникационна и мотивационна риторика. Председател на журито е Иван Иванов от Младежки екип – Европа на Представителството на Европейската комисия в България. Младежкото жури ще определи и връчи 1, 2 и 3–та награда за цялостно представяне на ученически съвет, базирана на комплексна оценка от групово и индивидуално представяне.
Предвидени са и награди за публиката – чрез гласуване с анкетни карти, публиката в залата ще има възможност да определи свои награди: по една за групово представяне на съвет и по една за най-добър оратор/презентатор.

Организатори на състезанието са Постоянна комисия по „Образователна политика“ на Общински съвет – Плевен, Отдел „Образование“ на Община Плевен, ОбСНВ – Плевен, Европейски информационен център Европа Директно – Плевен.
Ефектната сценична, видео и звукова среда в залата ще се преобрази от компания „Рули“ – Плевен.

Началото на състезанието е 13 часа в първия ден на пролетната ваканция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: