„Нова Република“ свали доверието си от кмета на Белене

12.03.2017 14:38

„Нова Република“ сваля политическото доверие от кмета на община Белене Милен Дулев, който отказа да подслони семейство сирийски бежанци със законен статут и след това отец Паоло Кортези беше отзован от България.

„Нова Република“ не приема агресията и омразата да изместват диалога между гражданите. Заставаме зад каузите, които отец Кортези защитаваше в България – разпространение на християнските ценности, изследване на комунистическото минало и почит към жертвите на тоталитарния режим“, пише в позиция партията, разпространена вчера.

В нея се посочва още, че истинската причина за прогонването на отец Паоло Кортези е неговата отдаденост на каузата за издигане на Парк-мемориал на жертвите на комунизма на мястото на бившия лагер в Белене.

Кметът на Белене бе издигнат от местна коалиция, в която участваха десноцентристки партии, включително и Демократи за Силна България.

„Днес ДСБ и много от издигналите кандидатурата на Дулев десни граждани са в „Нова Република“. Не можем да носим политическа отговорност за кмет, който подкрепя група самозвани лъжепатриоти, които налагат агресия и омраза, наметнати с чужди знамена“, пише още в позицията.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: